Mijn kerncompetenties


Ik heb een goed CV, maar het is altijd even puzzelen in welke rol ik precies van grootste waarde ben. Ik merk dat het extreem belangrijk is om te weten wat mijn persoonlijke kerncompetenties zijn. Na diep nadenken en veel sparren met mensen die mij goed kennen (waarvoor mijn dank!) kom ik tot vier dingen die ik meeneem:

  • Ik heb een ruime algemene kennis en ervaring. Met name over a) hoe bedrijven in elkaar zitten (processen, drijfveren, belangen, informatiestromen, systemen, formele en informele organisatiestructuren) en b) software en internet (de industrie, de trends, ontwikkeling van, verwachtingen, mogelijkheden en onmogelijkheden)
  • Ik snap hoe mensen in elkaar zitten: wat ze denken, hoe ze denken, waarom ze de dingen doen die ze doen en welke blokkades je kunt verwachten bij verandering. Deze competentie komt erg van pas bij het managen van mensen, het verkopen aan mensen en het samenwerken met mensen.
  • Ik geef mensen om mij heen energie. Voor mij is het zakelijk leven een spel waarin iedere speler wil winnen, en paradoxaal genoeg de winst het hoogst is als iedereen wint. Ik speel dit spel met een tomeloze en aanstekelijke passie. Ik weet mensen enthousiast te maken en te mobiliseren het spel in volle overtuiging mee te spelen.
  • Tot slot ben ik mijzelf. ‘Ik ben ik’, en dat is ruim voldoende. Je weet wat je aan mij hebt, ik sta open voor kritiek en ben niet te beroerd mijn eigen fouten toe te geven. Dat is niet alleen fijn voor mij, maar ook voor de mensen om mij heen. Die kunnen daardoor, net als ik, helemaal zichzelf zijn.

Dit schrijvend realiseer ik mij nog sterker dat ik niet zomaar in een hokje te plaatsen ben. Misschien ben ik wel de Haarlemmer olie die in iedere organisatie nodig is. En heel misschien is dat wel mijn sterkste competentie.

Advertisement

One thought on “Mijn kerncompetenties

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s